Nyt saat kaikki toimitukset ilman toimituskuluja!

Mitä otsonointi tarkoittaa?

Otsonointi on turvallinen, luonnonmukainen ja erittäin tehokas tapa poistaa epämiellyttäviä hajuja ja allergianaiheuttajia, kuten eläinten, tupakan, homeen, viemärin ja kalman hajua sekä ummehtuneisuutta. Otsonointi poistaa epätoivotut hajut ja allergeenit ilman kemikaalijäämiä. Otsoni tuhoaa kaikkia tunnettuja home- ja hiivasieniä sekä bakteereja ja viruksia.

Otsoni ei sisällä mitään muita aineita kuin happea. Otsonointi on luonnonmukainen menetelmä. Otsonia syntyy jatkuvasti ympäristössämme auringonvalon vaikutuksesta sekä salamaniskujen seurauksena. Otsonointilaitteet jäljittelevät näitä tapoja. Otsoni muodostuu kolmiatomisista happimolekyyleistä, kun hengitettävä happimolekyyli sisältää kaksi atomia. Otsoni on voimakas hapetin, joka tuhoaa kaikkia tunnettuja home- ja hiivasieniä sekä bakteereja ja viruksia. Hengitettynä otsoni on haitallinen yhdiste, mutta oikein käytettynä otsonointi on turvallista. Otsoni on noin 1300 kertaa tehokkaampi hapetin kuin yleisesti käytetty kloori (Cl). Otsonilla on pistävän raikas tuoksu mikä on monelle tuttu ukonilman jälkeen luonnossa ja uimahalleissa. Otsonin desinfioiva vaikutus perustuu kykyyn riittävän korkeana ilmakehäpitoisuutena (yli 21 mg/m3) tuhota organismi sen solukalvoa rikkomalla. Ilmanraikastusvaikutus puolestaan on seuraus siitä, että hapen kaikotessa rakenteista samalla myös rakenteisiin kiinnittyneet hajumolekyylit irtoavat ja poistuvat. Otsonointi tehoaa parhaiten suljetussa tilassa, jossa ilmanvaihto on vähäistä. Otsoni on hyvin lyhytikäinen molekyyli happeen verrattuna. Se hajoaa nopeasti tuulettamalla eikä sitä esiinny kuin otsonointilaitteen läheisyydessä.

Miten Vaunuhullu toteuttaa otsonoinnin?

Otsonointi tehdään lastenvaunuihin ja tarvikkeisiin aina vasta huollon, huolellisen pesun ja kuivauksen jälkeen. Otsonointi suoritetaan sille tarkoitetussa erillisessä tilassa. Tuotteet ovat käsittelyn ajan ilmatiiviissä ”kontissa” aseteltuina sinne ilmavasti. Näin varmistamme otsonoinnin vaikutuksen vaunujen jokaisessa kohdassa. Käsittelyn jälkeen tuotteet tuuletetaan huolellisesti raittiissa ulkoilmassa. Käyttämämme otsonointilaite on Suomessa suunniteltu ja valmistettu.

Lisää kommentti

Nimi .
.
Viesti .

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista.